Jaarlijks congres en algemene vergadering Vlavabbs vzw 2018

Opgelet: voor het congres 2019 klik door naar deze congrespagina of het inschrijvingsformulier.

Woensdag 16 mei 2018
Sint-Niklaas, hotel Serwir

Streven naar kwaliteit in burgerzaken

De vernieuwingen in de dienstverlening blijven zich opvolgen. Gemeenten innoveren bijvoorbeeld met digitale dienstverlening. Het thuisbezorgen van paspoorten – vorig jaar nog een droom – is vandaag dankzij VLAVABBS en Dynasure een realiteit.

Tegelijkertijd verandert de regelgeving momenteel sneller dan ooit. De strijd tegen de frauduleuze erkenningen is er het laatste voorbeeld van. Maar ook de introductie van vingerafdrukken op de Belgische identiteitskaarten – wat kadert in de strijd tegen de identiteitsfraude – en de modernisering en informatisering van de burgerlijke stand – het stokpaardje van VLAVABBS – kondigen zich aan. Zowel federale overheid, gemeenten als softwareleveranciers moeten zich voorbereiden en klaar staan.

De toetssteen voor de vele nieuwigheden is uiteindelijk de vraag of burger en administratie er beter van worden. Het garanderen van een hoogstaande kwaliteit van de dienstverlening is daarbij cruciaal en krijgt daarom naast de vele vernieuwingen de nodige aandacht op ons jaarlijks congres.

Voor elke deelnemer ligt een exemplaar van het handboek “Naar excellente dienstverlening burgerzaken: verbeteren door zelf-evaluatie” van Ruud Bourmanne (VVSG) klaar. Het is een stevig werkinstrument om zelf aan de slag te gaan met het meten én verbeteren van de dienstverlening.

Werken aan kwaliteit vergt ook inzicht in hoe de werkprocessen eruit zien en kunnen verbeterd worden. VLAVABBS nam de uitdaging aan om met de Sensus-methode stap voor stap de werkprocessen burgerzaken uit te tekenen en systematisch ter beschikking te stellen van alle geïnteresseerde collega’s.

U bent hartelijk uitgenodigd op ons volgende congres. Hopelijk doet u er veel inspiratie op om in de eigen dienst te blijven gaan voor excellente dienstverlening!

Praktisch

Wanneer?

Woensdag 16 mei 2018.

Waar?

Hotel Serwir
Koningin Astridlaan 57
9100 Sint-Niklaas

Inschrijven en kostprijs

Inschrijven kan alleen via het inschrijvingsformulier op de website tot uiterlijk woensdag 9 mei 2018.

  • Ledenprijs: 110 EUR (vrijgesteld van btw)
  • Niet-leden: 110 EUR (exclusief btw)

In deze prijs is een exemplaar van het werkboek “Naar excellente dienstverlening burgerzaken: verbeteren door zelf-evaluatie” van Ruud Bourmanne (VVSG) inbegrepen.

De btw-regels voor vzw’s verplichten ons om btw te vragen voor de deelname van niet-leden. Niet-leden betalen 133,10 EUR (inclusief btw) per persoon. Leden (en hun plaatsvervangers) zijn vrijgesteld van btw en betalen 110 EUR (vrijgesteld van btw) per persoon.

Voorbeeld: heeft uw gemeente één lidmaatschap en komt u met twee personen betaalt u 110 EUR voor het lid (of diens plaatsvervanger) en 133,10 EUR voor het niet-lid.

Een inschrijving afmelden kan enkel tot woensdag 9 mei 2018, u kan wel steeds een vervanger sturen.

Dank aan onze standhouders!

U kan onderstaande standen van onze partners bezoeken tijdens ontvangst en pauzes:

Dank aan onze partners!