Update uitrol nieuwe eID en Kids-ID

De pilootfase van de nieuwe eID met vingerafdrukken zal starten in januari 2020. In eerste instantie zal Lokeren, als pre-pilootgemeente, beginnen met het uitreiken van de nieuwe eID. De andere pilootgemeenten die zich hiervoor kandidaat stelden, zullen verderop in de maand januari 2020 starten. De pilootfase omvat enkel de eID. De KidsID wordt pas ingepland aan het einde van de pilootfase. In de loop van 2020 volgt de veralgemeende invoering van de nieuwe eID en Kids-ID in de gemeenten.

Ter informatie geven we u hierbij een overzicht van de pilootgemeenten in het kader van de nieuwe identiteitskaart met vingerafdrukken: Lokeren, Sint-Genesius-Rode, Waasmunster, Aalst, Wichelen, Lievegem, Oostende, Merelbeke, Berlare, Geraardsbergen, Denderleeuw, Wetteren, Sint-Lievens-Houtem, Gavere, Leuven, Aat, Charleroi, Frameries, Saint-Ghislain, Colfontaine, Leuze-en-Hainaut, Komen-Waasten, Sint-Lambrechts-Woluwe, Eupen, Doornik en Brussel.

Ondertussen maakte de FOD Buitenlandse Zaken de plannen bekend om Belgen in het buitenland het mogelijk te maken de eID bij de Belgische gemeenten aan te vragen. VLAVABBS woonde een eerste infovergadering hierover bij. Meer nieuws volgt in een later stadium.