Op reis met de Kids-ID

Nu de reisbeperkingen niet meer gelden, zullen veel burgers binnenkort naar het buitenland willen reizen. En sommigen zullen dat misschien zelfs last minute willen doen.

Het is dus geen overbodige luxe om de ouders eraan te herinneren dat de Kids-ID noodzakelijk is voor reizen binnen de Europese Unie (en enkele andere landen), en dat ze best niet te lang wachten om deze kaart aan te vragen om een dure spoedprocedure te voorkomen.

Zoals voorheen vraagt de FOD Binnenlandse Zaken de medewerking van de gemeenten om de ouders erop te wijzen dat ze tijdig de nodige stappen moeten ondernemen. Daartoe werden aan de nieuwe Kids-ID aangepaste affiches ter beschikking gesteld “Op reis? Vergeet de Kids-ID niet”. Deze kunnen gedownload worden op deze site.

Voor vragen in verband met de Kids-ID kan u ook doorverwijzen naar de FAQ.

De FOD Binnenlandse Zaken zal de brochures “De Kids-ID? Een uitstekend idee!” niet langer afdrukken en versturen via de post. Ze kunnen dus niet meer worden aangevraagd. Er komt binnenkort wel een digitaal alternatief om te gebruiken in de communicatie naar de burgers toe.